Diş Eti Tedavisi

Diş eti tedavisi, kişinin diş eti iltihaplanması yaşaması sonucunda oluşan enfeksiyonu gidermek amacıyla yapılan bir tedavi yöntemidir.

Biz Sizi Arayalım!

    Neler Yapıyoruz?

    Dent Leon Ağız ve Diş Sağlığı Poliklinikleri alanında güncel ve güvenilir, tedavi, yöntem ve teknolojileri konforlu koşullarla hastalarına sunar.

    Diş Eti Tedavisi

    Diş eti tedavisi, kişinin diş eti iltihaplanması yaşaması sonucunda oluşan enfeksiyonu gidermek amacıyla yapılan bir tedavi yöntemidir.  Diş eti iltihabı genellikle birkaç gün sürüp sonrasında kendiliğinden geçebilmektedir. Fakat kimi durumlarda oluşan enfeksiyon ilerler ve diş hekimi tarafından tedavi edilmesi gereken boyuta ulaşır. Bu durumda vakit geçirmeksizin diş hekimine başvurulması ve tedavinin sağlanması şarttır.

    Diş Eti Tedavisi Hangi Durumlarda Gereklidir?

    Tedavi, bakteri plaklarının diş eti iltihabı oluşturması sonucunda uygulanır. Diş eti iltihabı başlangıçta kişiyi çok rahatsız etmeyebilir ve kısa süre içerisinde geçebilir. Fakat kimi zaman enfeksiyon ilerleyerek kişinin konuşma, çiğneme ve benzeri faaliyetleri üzerinde olumsuz bir etki yaratmaya başlar. Genellikle ağız ve diş sağlığına özen gösteren kişilerin hızlı bir biçimde atlattığı diş eti iltihabı, üzerinde durulmadığı takdirde günden güne yayılarak diş kaybına varana dek ilerleyen bir sağlık sorunu oluşturur.

    Gingivitis Nedir?

    Diş eti iltihabı anlamına gelen gingivitis, plaklar sebebiyle oluşur. Diş ve diş etlerinde biriken bakteriler, kimi durumlarda ağız ve diş sağlığına çok özen gösteren kişilerde bile plak adı verilen tabakayı oluşturabilir. Diş eti iltihaplanmasına yol açan bakteri plakları, doğru tedavi yöntemleriyle kısa sürede çözüme kavuşturulur ancak tedavi edilmediği takdirde git gide yayılarak dokulara zarar vermeye başlar.

    Diş Eti İltihabı Belirtileri Nedir?

    Diş eti tedavisi gereksinimi duyulduğunu gösteren diş eti iltihabının belli başlı belirtileri mevcuttur. 

    • Dişlerde hareketlilik,
    • Diş eti çekilmesi sebebiyle yaşanan uzamış görünüm,
    • Hassasiyet,
    • Ağız ve diş bakımı esnasında görülen kanamalar,
    • Nefes kokması ve ağızda devamlı acı tat durumu,
    • Diş etlerinde kızarıklık ve şişme gibi görünüm değişiklikleri, sayılabilir.

    Tedavi Süreci Nasıl İlerler?

    Diş eti tedavisi oldukça hızlı bir biçimde sonuç sağlayan etkili bir tedavi yöntemidir. Enfeksiyon henüz başlangıç aşamasındaysa, tedavi sürecinin sonrasında diş ve diş etleri kolayca sağlıklı haline geri döner. Bu sebeple tedaviye enfeksiyon yayılmadan başlanması büyük önem taşır. Diş eti iltihabı yayıldığı zaman yalnızca diş kaybı değil, aynı zamanda çene kemiğinde erime de meydana geldiğinden, diş tedavisine ihtiyaç duyulduğu düşünüldüğünde vakit kaybedilmeden diş hekimine başvurulması hem tedavi sürecini hem de alınan sonucu oldukça olumlu yönde etkileyecektir.

    Diş eti tedavisi diş eti iltihabını ortadan kaldırmak amacıyla yapılan profesyonel bir işlemdir. Tedavi boyunca yalnızca diş eti iltihabının üzerine yoğunlaşılmaz. Aynı zamanda ağız ve diş sağlığını tehdit edecek diğer sorunlar da giderilir. Bunlar arasında diş taşları, mevcutsa protez kontrolü ve plak ve tartar oluşumunu hızlandıran bakteriler yer alır. Tedavi gerçekleştirildikten sonra ağız ve diş sağlığını korumak adına gereken önleyici yöntemlerin uygulanması da büyük önem taşır.

    Eğer iltihap henüz başlangıç seviyesindeyse diş hekiminiz tarafından önerilen bakım rutini ile kendiliğinden geçebilir. Ağız ve diş bakımı rutini arasında yer alan diş fırçalama, diş ipi ve gargara gibi faktörler sayesinde henüz erken evrede gelişim gösteren diş eti iltihabı yok edilebilir. Fakat enfeksiyonun bu aşamada olup olmadığına karar vermesi gereken kişi diş hekimidir. Vakanın profesyonel bakım gerektirip gerektirmediği ancak hekiminiz tarafından tespit edilir.

    Diş Eti Tedavisi Diş Eti İltihabını Önler mi?

    Diş eti tedavisi, diş eti iltihaplarının giderilmesinde oldukça etkili bir sonuç vermektedir. Plak oluşumunu sağlayan bakteriler ortadan kaldırıldığı ve ardından diş hekiminiz tarafından önerilen ağız ve diş bakımı rutinine uyulduğu takdirde enfeksiyon riski oldukça azalmaktadır. Unutmamak gerekir ki tedavi, iltihabın geçmesini sağlasa da hem tekrar iltihaplanma riski hem de geri kalan pek çok diş ve diş eti hastalığına karşı koruyucu etki gösteren ağız ve diş sağlığı bakım rutinini uygulamak büyük önem taşır. Kimi durumlarda ağız ve diş sağlığına özen gösteren kişilerde bile diş eti iltihabının oluştuğu görülebildiğinden, düzenli aralıklarla diş hekiminizi ziyaret etmenin ve olası bir enfeksiyon veya benzeri hastalığı henüz başlangıç aşamasındayken teşhis edebilmenin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

    Öncesi Sonrası