İmplant Tedavisi Aşamaları

İmplant Tedavisi Aşamaları

İmplant diş tedavisinden önce hasta iyi bir şekilde karar vermelidir. İmplant tedavisinden sonra geri dönüş yoktur. Kısacası siz sıkılırsanız ya da başka sebeplerden dolayı implantlarınızı çıkartıp iptal ettirmek isterseniz bu durum gerçekleştirilemez. İmplant tedavisi tek seferde yapılan bir işlem değildir ve implant tedavisi aşamaları vardır. Bu aşamalar doktordan doktora veya klinikten kliniğe küçük farklılıklar gösterir. Ancak akademik olarak implant tedavisi süreci incelenirse genel olarak aşamalar aşağıdaki gibi listelenir.

İmplant Tedavisi Aşamaları

  1. İlk muayene X-Ray

İlk muayene, tedaviye uygun olup olmadığının değerlendirilmesi ile yapılır. İmplant tedavisi bazı sağlık durumlarında yapılamamaktadır. Eğer hastanın sağlık durumu tedaviye uygun ise tek diş kaybı veya dişlerin tamamının kaybı durumunda uygulanabilir. Çene kemiğinin uygunluğu için röntgen çekilir. X-Ray sonrası hekim tedavinin nasıl ilerleyeceğine dair önerileri ve aşamaları hasta ile birlikte değerlendirir.

2. İmplantın uygulanması

İmplant tedavisi aşamalarından üçüncüsü olan implantın takılması ortalama olarak 20-40 dakika sürmektedir. Bu aşamada diş etine açılan kesi ile kemiğe ulaşılır. İmplantın ölçüsüne göre çene kemiğine delik açılır ve implant vidalanır. İmplantın çene kemiği ile bütünleşmesi 1-3 ay arasında gerçekleşir.

3. Protezlerin hazırlanması

İyileşme gerçekleştikten sonra protezlerin rengine karar verilir ve ölçüleri alınır. Hazırlanan protezler ağızda denenerek son dokunuşlar yapılır.

4. Üst yapıların takılması

İmplant tedavisi aşamalarından sonuncusu olan uygulamada kemik ile kaynamış implantların üzerine kuron adı verilen kaplamanın takılmasıdır.. Son olarak hekim hastasına tedaviden sonra nelere dikkat etmesi gerektiğini açıklar ve tedavi sonlanır.

 

İmplant Tedavisinin Yapılamadığı Durumlar

İmplant tedavisi uygularken bazı hastaların tedavisi başlatılmaz. Hekim implant tedavisinin bölgesel veya genel sağlık durumunu etkilememesi için bazı semptomları riskli görebilir. Bu durumlarda implant tedavisine başlanmaz.
  • Çok sigara tüketen hastalara implant tedavisi  uygulanmaz. Sigara tüketimi, ağız içerisinde bakteri oluşumuna zemin hazırlar ve enfeksiyon oluşum riskini arttırır. 
  • Ciddi şeker hastalarında yaraların iyileşmesi çok uzun zaman alır ve enfeksiyon riski altındadırlar. Bu nedenle ciddi şeker hastalığı olan hastalarda implant tedavisi yapılmaz.
  • Kalp hastası olan kişiler doktoru ile birlikte konsültasyona gitmelidir. Aksi bir durumda implant tedavisi uygulanamaz.
  • Hipertansiyonu olan hastalarda stres ve ağrılı durumlarda aşırı tepki meydana gelir. Uyaranlara karşı vücudun verdiği cevap aşırı olduğu için tedavi planlamasından önce diş hekimi ile iş birliği yapılmalıdır.
  • Kan pıhtılaşma sorunu yaşayan hastalarda implant tedavi uygulaması yapmak mümkün değildir.

Dent Leon İmplant Tedavisi Aşamaları

Dent Leon özel diş poliklinikleri olarak hastalarımıza daha iyi ilgi göstermek hedefiyle İzmir’in en işlek noktalarında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Dent Leon diş polikliniklerinden birinde implant tedavisi olan herhangi bir hasta istediği durumlarda Dent Leon implant servislerinden faydalanabilir. İzmir’de bulunan bir poliklinik olarak hastalarımıza estetik ve sağlık açısından en iyi çözümü sunmayı tüm personelimizle birlikte hedefliyoruz.

  1. Muayene Süreci : İzmir’deki en uygun noktaya hasta koordinatörlerimiz hastanın yönlendirmesini yapacaklardır. Hastanın çene sağlığının kontrolü için detaylı X-Ray görüntüsü alınacaktır. Seçilen bölgede görevli çene cerrahımız hastanın genel sağlık durumunu, dişleri açısından hijyen ve implanta elverişli olunup olunmadığını kontrol edecektir. İmplant için uygun bir gün cerrah doktorla birlikte belirlenecektir.
  2. İmplantın Yerleştirilmesi: Diş implantının yerleştirileceği günü temsil eder. Uzman Cerrah tarafından Dent Leon polikliniklerinde uygulanan implant tedavisi 11 Dakika ile 2 Saat arasında sürebilir. Hastanın bu aşamadan sonra genel kontrolleri için  uygun görülürse bir sonraki aya randevusu verilir. 
  3. Genel Kontrol Randevusu: Genel kontrol randevusu implant sonrası olumsuz gelişmeleri önlemeye yöneliktir. Dent Leon uzman hekimleri olarak implant tedavisinin her aşamasının titizlikle yönetilmesi gerektiğine inanırız. İmplant tedavisi sonrası muayenelerde aykırı bir durumla karşılaşılmazsa üst yapı denilen implantın üzerine yerleştirilecek diş için randevu tarihi belirlenir.
  4. Üst Yapının Yerleştirilmesi: Dent Leon özel diş sağlığı poliklinikleri hekimleri olarak implant tedavisi sonrasında üst yapının yerleştirilmesi aşamasında hasta ile karar vermeye önem göstermekteyiz. 

Paylaş:
author avatar
dentnew