Diş Eti Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş Eti Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş eti sorunlarının birçok sebebi vardır. Tedavisi ise soruna göre değişiklik gösterir. Diş eti sorunlarını önlemek için ilk kural ağız bakımını düzenli yapmaktır.

Diş Eti İltihabı Nedir?

Diş iltihabı, ağız ve diş bakımına gereken özenin gösterilmemesi, bazı hastalıklar, düzensiz ve yetersiz beslenme nedeniyle diş etlerinde ortaya çıkan enfeksiyonların diş etlerinde iltihaplanmaya neden olmasıdır. Bakteriyel enfeksiyonların neden olduğu diş eti iltihabına gingivitis adı verilir. Diş eti iltihabı oluştuğu bölgeye göre değişiklik gösterse de genellikle yemek yeme sırasında zorluk, ağız hareketlerinde güçlük ve ağrıya neden olur. Genellikle tedavi gerektiren bir durum değildir ancak ilerlemiş durumlarda mutlaka diş hekimine gidilmesi gerekmektedir.

Diş Eti İltihabının Belirtileri Nelerdir?

  • Ağız kokusu
  • Diş etlerinde hassasiyet, şişlik ve kızarıklık
  • Diş eti kanaması
  • Ağızda tat bozukluğu
  • Zamanla şekli değişen dişler
  • Sallanan dişler

Dental Plak Nedir?

Dental plak, dişlerimiz üzerinde biriken mikrop tabakasıdır. Dental plak diş eti hastalığı ve diş çürüğüne neden olur. Dental plak renksiz ve yumuşaktır. Bu nedenle ilk başlarda belli olmaz ancak belli bir kalınlığa ulaştığında göz ile görülür. Dental plak yoğun olarak diş eti sınırında ve dişlerin arasında oluşur. Dental plak oluşumunu her gün doğru ve düzenli diş fırçalama ile önleyebilirsiniz.

İlerlemiş Diş Eti Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş eti tedavisi nasıl yapılır sorusunun cevabı ilk olarak size uygun diş fırçalama ve diş ipi kullanımı öğrenmeniz ile başlar. Daha sonraki diş eti tedavisi basamağı doktorunuzun dişleriniz üzerindeki iltihapların kazılarak temizlenmesidir. Bu işlemin adı küretaj tedavisidir. Bu işlem tek seferde yapılan bir işlem değildir. Birkaç kez randevu ile gerçekleşir. Tedaviniz bittikten sonra dişlerinize iyi bakım ile dişleriniz zaman içerisinde eski sağlığına dönecektir.

Paylaş:
author avatar
dentnew