Diş estetiği kişisel bir seçimdir. Kişi dişlerinin estetik bir görünümde olmasını isteyebilir. Diş estetiği ile güzel bir gülümseme, temiz görünen dişler ve doğal görünümlü dişler elde edersiniz. Diş estetiği genellikle porselen kaplama ve diş beyazlatma olarak bilinir. Ancak diş estetiği bu iki operasyondan ibaret değildir. Birçok diş estetiği seçeneği vardır.
Hangi Durumlarda Diş Estetiği Yaptırılır?
- Ön dişlerinizde kırık varsa,
- Gülerken ağzınızı kapatıyorsanız,
- Dişleriniz arasında boşluklar varsa,
- Dişleriniz çarpıklaşmışsa,
- Diş yapınızı beğenmiyorsanız,
- Dişlerinizin renginde sorun olduğunu düşünüyorsanız diş estetiği yaptırabilirsiniz.
Diş Estetiğinde Temel Koşullar:
- Ağız hijyeninin olması gerekir. Ağızdaki bakteriler temizlenmelidir. Diş estetiğiniz için zaman, para ve emek verilmektedir. Mikrobik bir ortamda bu durum bozulabilir ve emekleriniz boşa gidebilir.
- Dişleriniz simetrik ve sağlıklı olmalıdır. Simetrik olma durumu vakalara göre değerlendirilir. Diş hekiminiz dişlerinize uygun diş estetiğine sizi yönlendirecektir.
- Diş estetiği öncelikle gülüş analizi ile başlar. Bu durum birçok şeyi başta belirleyip tedavi programını hazırlamak konusunda yardımcı olmaktadır.
- Analizler bittikten sonra 3 boyutlu görebilmek için daha önce hastadan elde edilen modele aktarılmaktadır.
- Elde edilen model üzerinde plak yapılır. Bu plak yardımı ile hasta ağzına geçiciler yapılır. Geçiciler, yapılacak olan dişlerin ön görüntüsüdür.
Diş Estetiği Uygulamaları
Gülüş tasarımı ve diş estetikleri için çeşitli işlemler vardır. Diş estetiği uygulaması sadece porselen kaplama ve diş beyazlatma işlemi değildir. Birçok uygulama vardır.
Bu uygulamalar:
- Diş beyazlatma,
- Diş eti seviyeleme,
- Kaplamalar,
- Diş seviyeleme,
- Laminate veneer ,
- Kompozit lamina,
- Ağız ve dudak yapısı ile ilgili işlemler,
- Şeffaf plak,
- Diş eti uygulamaları,
- Ağız ve yüz yapısı ile ilgili işlemler,
- Zirkonyum kaplama yapılan uygulamalar arasındadır.
Diş estetiğinde diş yapısı, diş eti yapısı ve ağız ile ilgili düzensizlikler ortadan kaldırılmaya çalışılır. Fakat tedavide hastanın istekleri ve diş hekimi ile işbirliği çok önemlidir. Planlama diş estetiğinde çok önemlidir. Doğru planlama yapılmadığı takdirde başarılı bir sonuç elde edilmesi mümkün değildir.