Diş İmplantı Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Diş İmplantı Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Her geçen gün gelişen teknoloji sayesinde diş implantı uygulamalarında yenilikçi yaklaşımlar benimsenmiştir. Modern diş hekimliğinde kullanılan implant tedavi yöntemi, eksik dişlere sahip olan bireylerde başarılı sonuçlar vermektedir. Ayrıca geleneksel olarak tercih edilen protez ve köprü tedavisine alternatif olarak uygulanan diş implantı tanım olarak; eksik dişlerin tedavisi için kullanılan titanyum vidalardır. İşlem sırasında implantlar çene kemiğinin içine yerleştirilir. Vidaların üst kısmına ise diş protezi bırakılır ve dişin genel işlevi korunur. Bu işlem yapılırken komşu dişlerde kesiye başvurulmaz. Çünkü bu dişler kök görevi görerek bireylerde doğal diş gibi kullanılabilir.

Hastaya sedasyon verilerek yapılan diş implantı için genelde zirkonyum implantlar tercih edilmektedir. Bu implantlar ayrıca çene kemiği dar olan hastalarda dayanıklığı artırmak amacıyla tercih edilir. Bu kaplamalar doğal diş rengine yakındır ve estetik açıdan da güzel bir görünüm sağlar.

Kimler Diş İmplantı Yaptırabilir, Kimler Yaptıramaz?

18 yaş ve üzerinde olan, yüz – çene gelişimini tamamlamış olan her hastaya diş implantı uygulanabilir. Ancak uygulamadan önce çene yapısının bu tedaviye uygunluğu tespit edilmelidir. Röntgen filmlerinin ardından implanta karar verilebilir. Diş implantı yaptıracak bireylerin herhangi bir kronik hastalığı var ise bu konuda diş hekimi bilgilendirilmelidir. Çünkü hastada kullanılacak olan implantın türü, bireyin genel sağlığını etkileyebilir.

Kişinin kemik dokusu zayıflamış ise diş hekimi tarafından uygulama sırasında besleme yapılır. Yani sinüs boşlukları, diş implantı yapılırken ekstra tedavilerle kapatılır ve daha sonra işleme geçilir. Tamamen dişsiz kalan bireyler için de implant yapılabilir. Genelde ‘total’ adı verilen ve takmalı çıkarmalı protezlerin kullanımı, bireyleri zorlayabilir. Ancak damak bölgesine yapılacak implantlar sayesinde yeme ve içme problemi yaşanmamaktadır.

İmplant tedavisine başvuran kişilerin genelde diş eti sorunlarıyla karşılaştığı bilinir. Diş eti zarar görmüş olan hastalar ilerleyen vadede diş çekimi yaptırmaktadır. Ancak diş eti cerrahisinde tercih edilecek implantlar sayesinde bu tür sorunlar da ortadan kalmaktadır. Son olarak travma sonrası diş kaybı yaşayan bireylerin de diş implantı yaptırması gerekir. Doku kayıpları veya çene kemiğinde kırık olan hastalar önce bu sorunları ortadan kaldırmak için tedaviye başvurabilir. Daha sonra kemik dokusuna diş implantı yaptırabilir.

Diş implantının uygulanmaması gereken bazı kişi grupları vardır. Öncelikle ileri seviyede diyabet hastalarına bu tedavi uygulanmaz. Ancak diyabeti kontrol altında olan bireylerde herhangi bir sorun yaşanmadan implanta başvurulabilir. Sürelik diyalize bağımlı olan ve kalp rahatsızlığı olan bireylere de diş implantı yapılamaz.

Diş İmplantı Avantajları Nelerdir?

Diş eksikliği yaşayan bireyler hem estetik hem de fonksiyonel açıdan birçok problemle karşılaşmaktadır. Örneğin diş eksikliği halinde rahat bir çiğneme yapılmadığı gibi ağız bölgesinin kapanışını da olumsuz etkiler. Ayrıca çene ekleminde bazı sorunların yaşanması kaçınılmazdır. Estetik problemlerle beraber konuşmada güçlük çeken bu kişiler özgüven kaybı da yaşar. Bahsedilen bu durum diş implantı sayesinde ortadan kalkacaktır. İmplant tedavisi için Dent Leon İzmir İmplant Tedavisi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email