İmplant Tedavisi Nedir, Nasıl Uygulanır?

İmplant Tedavisi Nedir, Nasıl Uygulanır?

İmplant tedavisi; farklı sebeplere bağlı olarak yaşanan diş kayıplarının giderilmesi adına çene içine monte edilen yapay diş köküyle yapılan tedavisidir. Diş hekimleri implant tedavisini tek diş eksikliği, hiç diş olmaması gibi birçok durumda kullanabilmektedir.  Diş kayıplarında işlevselliği sayesinde yoğun olarak tercih edilen bir tedavi şeklidir.

İmplant tedavisi dişlerde görülen periodontal sorunlar, çürük ya da travma gibi durumlara bağlı kayıplarda ağız sağlığı için en doğru tedavi seçeneklerinden biridir.  Diş eksikliğiniz varsa bu bölgede zamanla çene kemiğiniz eriyecektir.

 Diş eksikliği sorunu yaşıyorsanız, sağlık sebeplerine k olarak estetik olarak da dişlerinizden memnun olmayabilirsiniz. Estetik kaygıların yanında konuşma bozukluğu ya da özgüven eksikliği gibi durumlar da diş eksikliğine bağlı olarak yaşanabilir.

İmplant tedavisi diş hekimleri tarafından diş kaybı yaşayan birçok hastaya önerilen bir tedavi şeklidir.  Sizler de onay verdiğinizde implant tedavisine hemen başlanabilir.

İmplant Tedavisi Nasıl Uygulanır?

İmplant tedavisi uzun bir süreci içine almaktadır.  Bu tedavi ortalama 1.5 ile 3 ay arasında sürer. Hatta bazı durumlarda tedavi süreci uzayabilir.  İmplant tedavisi genel olarak şu aşamalardan meydana gelir;

  • İmplant İçin Ön Tespit Çalışmaları:  İmplant tedavisi için öncelikle implant kemik içine yerleştirilir.  Daha sonra belirli aralıklarla kontroller yapılır.  Bekleme sürecinde vücudun implanta verdiği tepki izlenir. Bu süreçte diş hekiminiz gerekli olursa bazı önlemler alacaktır.
  • Protez Uygulanması:  İmplantın yerleştirilmesi ortalama 20-30 dakika kadar sürecektir. İşlem sırasında diş etinizde kesi açılarak kemiğe ulaşılmaktadır.  Sonrasında uygulanacak implant ölçüsüne bakılarak çene kemiğiniz delinir ve vidalama işlemi yapılır.
  • Estetik Dokunuşlar: Uygulanan implanlar çene kemiğiniz ile bütünleştikten hemen sonra protezler hazırlanır. Bu süreçte ağzınızdan ölçü alınır ve tercih ettiğiniz renk tonuna göre diş teknisyenleri tarafından dişlerinize uygun bir protez hazırlanır. Sonrasında ağız içi denemeleri yapılır ve hem sizin yorumunuz hem de doktorunuzun tavsiyelerine göre estetik dokunuşlar gerçekleşir.
  • Kaplama Yapımı: İmplant tedavisi sürecinde en son aşamada çene kemiğinize kaynayan implantın üzerine tercihinize göre zirkonyum ya da porselen kaplamalar yapılır. Bu süreçte diş hekiminiz ağzınızdan ölçü alınır ve buna göre kaplamalar hazırlanır. Ölçüler ve denemeler sonucunda en son aşamada kaplama implant üzerine vidalanır ya da yapıştırılır.

İmplant tedavisi sonrasında doktorunuzun uyarılarına dikkat ederseniz estetik görünümünüzü ve ağız sağlığınızı çok uzun süre boyunca koruyabilirsiniz.

İmplant Sonrası Ağız Bakımı

İmplant tedavisi diş kayıplarında uygulanan en uzun ömürlü tedavi seçenekleri arasındadır. Son yıllardaki yeni gelişmelerle daha da kaliteli çalışmalar yapılmaktadır.  Hassas bir tedavi olan implant sonrasında ağız ve diş bakımı yapılmadığında operasyon bölgesinde ağrı ve kanama görülebilir.

Paylaş:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email