Lazer Destekli İmplant Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır?

Lazer Destekli İmplant Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi diş hekimliği alanında çok sıklıkla tercih edilen bir uygulamadır. İmplant tedavisinin en önemli dezavantajlarından biri de iyileşme süreci oluyor. Ancak gelişen teknolojik uygulamalarla birlikte iyileşme süreci de çok konforlu hale geldi. Lazer destekli implant minimal invaziv bir yöntem olarak tercih edilmektedir.

Hastanın ağız içinde yeterli kemik hacminin olduğu her bölgede lazerle implant tedavisi gerçekleştirilebilir. Lazerle yapılan tedavide bir tek implant uygulanacak bölgede yer alan diş eti ve kemik üzerinde işlem yapılıyor. Bu da operasyon sonrasında iyileşme sürecini daha konforlu hale getiriyor. Operasyon sırasında bölgenin yapısına, genel durumuna ve hastanın sağlık durumuna göre farklı türde lazerler kullanılabiliyor.

Lazer Destekli İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lazer destekli implant tedavisi başlamadan evvel diş hekimi hastanın üç boyutlu bilgisayarlı tomografisini alır. Daha sonra implant yerleştirilecek kemik dokusu detaylı olarak incelenir. Kemik dokusu yeterli olmaması durumunda lazer implant tedavisi uygulanamamaktadır.

Kemik hacminin yeterli olduğu her alanda uygulanabilecek lazer implantta işlem yapılacak bölgeye göre erbium, nd-yag, co2, diode gibi lazerlerden biri seçilir. Bu sayede diş hekimine uygun bir çalışma alanı oluşturulur.

Lazer yardımıyla kemik dokusuna ulaştıktan sonra kemiğin en sert bölümü olan kompakt bölümde lazer kullanılarak implantla aynı çapta bir frez açılmaktadır. Daha sonra implant açılan freze yerleştirilir.

İmplantın yerleştirilmesinden sonra diode ya da nd-yag lazerle biostimulasyon uygulaması yapılır. Lazerle implant tedavisinde dikiş uygulanmaz. Böylece tedavi sonrası görülecek ağrılar da yaşanmaz. Diş eti ve kemik işlemi sadece implant bölgesinde yapıldığı için operasyondan sonra hastanın iyileşme süreci konforlu geçer.  Hem diş hekimi hem de hasta tedavi sürecinde rahat edebilir.

Lazer Destekli İmplant Tedavisi Avantajları

Lazer tedavisi dikişsiz implant tedavisi olarak nitelendirilmektedir. Bu yüzden implant tedavisi sonrası iyileşme sorunu olacak şeker hastaları, kan sulandırıcı kullanan kalp hastaları, enfeksiyona yatkın zayıf vücuda sahip olanlar ve belli seviyelerdeki kanser hastalarında başarı oranı yüksektir. 

İmplant tedavisinde lazer kullanımı sayesinde böbrek ve karaciğer sorunu olan hastalar ve ağrı eşiği düşük olan hastalar da bu tedaviye dahil olabilmektedir. İmplant tedavisi sürecinde dikiş kullanılmadığı için iyileşme kısa ve hızlı olur.

Lazer implant tedavisi boyunca kemik dokusu bozulmaz ve termal bir hasar verilmez.  Operasyonun ardından kemik kaynama oranı yüksek olacaktır.  Riski düşük ve kalitesi yüksek bir implant tedavisi geçirmek istiyorsanız alanında deneyimli bir hekimden lazerli uygulama desteği alabilirsiniz.

Lazer Destekli İmplant Fiyatları

Lazer destekli implant fiyatları kişinin sağlık durumu, kullanılan implant türü, tercih edilen lazer türü, tedavi süresi, doktor tecrübesi, kullanılacak implant sayısı gibi unsurlara göre değişir.

Paylaş:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email