2023 Diş Teli Fiyatları

2023 Diş Teli Fiyatları

Diş teli, dizilim bozukluğu ya da çapraşık yapısı olan dişlerin düzeltilmesi adına uygulanan çok özel bir diş hekimliği tedavisidir.  Diş teli birçok hasta tarafından tercih edilmektedir.  Diş teli fiyatları her sene Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından belirlenmektedir. Tüm diş klinikleri bu belirlenen fiyatlar üzerinden tedavi ücretlerini belirlemektedir.

2023 diş teli fiyatlarıkullanılan ürünler ve tedavinin yapıldığı kliniğe göre değişmektedir.  Diş telleri uzun süreli kullanımlarda dişlerin düzelmesinde çok etkilidir. Bunun yanında dişlerin çıkmaması, ayrık olması ya da kırık olması gibi durumlarda da tercih edilmektedir.

Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından belirlenen fiyatlar tavsiye fiyatlardır. Diş hekimleri kendi fiyatlarını belirlemekte özgürdür. Diş teli fiyatlarını hesaplarken birçok faktör göz önüne alınmaktadır;

2023 Diş Teli Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

2023 diş teli fiyatları belirlenirken etkili olan durumları şöyle sıralayalım;

Diş Teli Malzeme Özelliği:  Diş teli uygulamalarında farklı malzemeler kullanılabilir. Hastanın durumuna ve bütçeye göre farklı malzemeler tercih edilebilir. Her malzemenin avantajları farklıdır. Diş telinin ve braketin malzeme özelliği fiyatların belirlenmesinde önemli bir unsurdur. Diş telinde metal diş teli, şeffaf diş teli ya da porselen diş teli kullanılabilir.

Diş Teli Yapısı:  Diş teli hastanın durumuna göre belirlenir. Tek çene ya da komple diş teli uygulamaları yapılabilir. Diş telinin yapısı fiyatların belirlenmesinde önemlidir. Tüm çeneye yapılması daha maliyetli olacaktır.

Çarpıklık Derecesi: Diş çarpıklığı olması durumunda da dişlerin düzelmesi için diş teli uygulanabilir. 2022 diş teli fiyatları çarpıklık miktarına göre belirlenir. Çarpıklığın az ya da çok olması tedavi planını, dolayısıyla da diş teli fiyatlarını etkileyecektir.

Dişler Arası Boşluk Miktarı:   Diş teli diş boşluklarının giderilmesinde de kullanılır.  Dişlerin ayrıklık durumu da fiyatların belirlenmesinde etkilidir. Hastanın dişler arası boşluğu fazlaysa diş teli daha maliyetli olabilir.

Diş Etlerinin Durumu:  Diş etlerinin durumu da diş teli tedavisinin fiyatlarının belirlenmesinde etkilidir.

Çenenin Konumu:  Diş teli tedavisinde çene yapısı da çok önemlidir. Çenenin önde ya da geride olması diş teli tedavisinin maliyetlini doğrudan etkiler. Çene yapısının uygun olmaması ya da çenenin geride olması farklı çalışmaların yapılmasına yol açabilir.

Yapısal Bozukluklar:  Diş teli tedavisi için damak ve çenede yapısal açıdan bir engel olmaması gerekiyor. Hastada damak ve çene darlığı gibi yapısal sorunlar olabilir. Bu yüzden öncelikle yapısal bozukluklar ortadan kaldırılmalıdır.

Döviz Kuru:  Diş teli tedavisinde kullanılan malzemelerin önemli bir bölümü başka ülkelerde Dolar kuru üzerinden getirilmektedir. Bu yüzden 2023 diş teli fiyatları belirlenirken kur durumu da dikkate alınır. Kur değişimleri fiyatların oynamasına yol açabilir.

Diş teli fiyatlarını belirlerken hastanın durumu, malzeme markası, malzeme türü gibi birçok unsur dikkate alınır.

Paylaş:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email