Diş İmplantı Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş İmplantı Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş implantı, çeşitli nedenler sebebiyle diş veya dişlerin kaybedilmesi durumunda fonksiyon ve görünümün tekrar kazandırılması adına çene kemiğine yerleştirilen yapay diş köküdür. Bu diş kökü kişinin vücuduna uygun malzemelerden yapılır.

Genel diş sağlığında bir engel olmayan herkes implant tedavisi yaptırabilir. Bu tedavide başarı oranı ? üzerindedir. Kişinin diş eti ve ağzında enfeksiyon olması durumunda öncelikle iyileşmesi gerekir. İmpant tedavisi diş hekimi tarafından planlanır.

Diş implantı tedavisine başvuracak hastalar için tedavinin başarılı olabilmesi ve istenen sonucun alınabilmesi için bazı önemli noktalara değineceğiz;

Hastanın Kemik Yapısı Uygun Olmalıdır

İmplant tedavisi uygulanacak bölgede kemik yapısı çok önemlidir. Yeterli kemik seviyesi olmaması durumunda implant tedavisi yapılamaz. Yeterli olmaması durumunda diş hekimi kemik tozu tedavisi uygulayabilir ya da farklı tedaviler planlayabilir. Kemik yapısının yeterli olup olmadığı yapılan fiziki muayene sonrasında anlaşılabilir.

Çene Yapısının Gelişimi İçin Yaş Sınırı Önemlidir

Diş implantı tedavisi için hastanın çene yapısı yeterli gelişmeyi göstermelidir. Hem erkekler hem de kadınlar için diş implantı yapılabilecek yaş 21 olarak önerilmektedir. Çene yapısı yeterince gelişmeyen hastalarda beklenebilir ya da farklı tedavi seçenekleri düşünülebilir.

İyileşmeye Engel Kalıtsal Hastalık Olmamalıdır

İmplant tedavisinde yüksek şeker ve kalp hastalıkları iyileşmeyi engelleyen kalıtsal hastalıklar arasındadır. Ayrıca kan sulandırıcı ilaçlar da diş implantı tedavisine engeldir. Bu yüzden hastalar hastalık durumlarını diş hekimine belirtmelidir. Kan sulandırıcı ilaçlara da tedavi öncesinde belirtilen sürede ara verilmelidir.

İmplant Sonrası Ağız ve Diş Bakımı Yapılmalıdır

İmplant sonrası ilk dönemler buz uygulamaları yapılmalı, ilk aylar sigara tüketimine ara verilmeli ve iyileşme sürecinde implantın darbe almamasına özen gösterilmelidir. Ağız ve diş bakımı düzenli yapılırsa implant tedavisi sonrası iyileşme kısa sürer.

Profesyonel Bir Diş Hekimine Başvurulmalıdır

İmplant tedavisinde başarıyı etkileyen önemli unsurlardan biri de diş hekiminin tecrübesidir. Bu alanda tecrübeli olmayan diş hekimlerinin uyguladığı diş implantı başarısız olabilir. Bu yüzden Dent Leon olarak uzun yılların deneyimine sahip diş hekimlerimizle başarılı implant tedavileri yürütüyoruz.

İmplant Üzerine Protez Doğru Zamanda Uygulanmalıdır

İmplant sonrası hastalar estetik bir gülüşe sahip olmak adına protez uygular. Hangi protez türü uygulanırsa uygulansın implantın belirli bir iyileşme sürecinden geçmesi gerekir. Diş implantının kaynaması biraz zaman alır. Kemikle implant kaynaşmalıdır. İmplant sonrası belirli süre kaynama gerçekleştiğinde protez uygulamasına diş hekiminin karar verdiği zamanda başlanmalıdır.

Diş implantı tedavisinde diş eti sorunları da önemli bir engeldir. Bu yüzden öncelikle diş eti tedavileri uygulanmalı ve daha sonra diş implantı için tedaviye başlanmalıdır.  Tedavi sürecinde hastalar diş hekimi tarafından belirtilen noktalara uymalıdır. Başarılı diş implant tedavileri için diş hekimine olduğu kadar hastaya da önemli görevler düşmektedir. 

Paylaş:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email