Restoratif Diş Tedavisi Nedir?

Restoratif Diş Tedavisi Nedir?

Restoratif diş tedavisi, ağzınızda görülen çürük ya da çürük dışındaki başka sebeplerde dişinizde ortaya çıkan sert doku kayıplarının tamir ve tedavi edilmesi sürecidir. Bu tedavi sonrasında hem estetik bir operasyon yapılmış hem de kişinin fonksiyon kaybı geri kazandırılmış olur.

Ağız içinde ortaya çıkan sorunlar sizi fonksiyonel ve estetik açıdan rahatsız ediyorsa dişlerinizi restore ederek en doğal haline getirebilirsiniz. Bu tedavide temel amaç dişlerin mümkün olan en orijinal haline getirilmesidir. Tedavi kapsamında kullanılan işlemler değişkendir.

Bazı hastalar için veneer, dolgu, korun, köprü gibi tedaviler yeterli çözüm sunabilir. Ancak bazı durumlarda hastanın taleplerinin karşılanabilmesi için daha farklı yöntemler de kullanılabilir. Tedavi süreci tamamen sorunun ne olduğu ve soruna yol açan ana sebebe göre planlanır.  Tüm diş tedavilerinde olduğu gibi Restoratif diş tedavisinde de kişiye özel tedavi planı uygulanır.

Restoratif Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

Restoratif diş tedavileri dolgu da dahil olmak üzere dişin yapısı, kök problemi gibi unsurlara dikkat edilerek farklı şekillerde planlanır.  Kullanılacak yönteme karar verirken hastanın sorunu, bütçe, hekimin profesyonelliği gibi birçok noktaya dikkat edilir.

Diş hekimliği alanında yaşanan gelişmelerle birlikte restoratif tedavilerde son derece profesyonel yöntemler kullanılabiliyor.  Hasar alan dişlerinize yönelik uygulanan restore alışmalarıyla estetik ve sağlıklı bir gülüş kazanabilirsiniz.

Doğrudan bir restoratif diş tedavisi uygulanacaksa diş boşluğuna diş dolgusu yerleştirilir. Bu süreç tek seansta tamamlanabilir.  Dolgu yapılacak bölgenin dokusu, boşluk büyüklüğü, hastanın talebi gibi durumlara göre farklı dolgu seçenekleri tercih edilebilir.

Restoratif tedavilerde dolaylı restoratif diş tedavisi de uygulanabilir. Bu durumda diş hekiminiz aracı apareyler kullanacaktır.  Kuron, onlayler ya da inlayner gibi apareyler kullanılabilir.  Kuron kullanıldığında dişinizin çiğneme yüzeyinin tamamı kaplanabilir.  Onlayler tercih edilecekse çiğneme yüzeyi de dahi sivri diş ucu da kapatılabilir.  Bu tedavilerde de farklı materyaller kullanılabilir.

Diş hekiminiz kompozit dolguyla benzerlik gösteren ve dişin doğal rengine yakın bir materyal olan veneer de tercih edebilir. Restoratif diş tedavisinde planlama tamamen hastanın durumuna ve taleplerine göre şekillenecektir.

Restoratif Diş Tedavisi Kimler İçin Uygundur?

Restoratif diş tedavisi her yaştan insanda uygulanabilecek bir diş tedavisidir. Çocuklardan yaşlılara kadar herkes bu tedaviler için destek alabilir.  Herkes gülüşünün estetik ve etkileyici olmasını ister. Bu yüzden estetik bir gülüşe kavuşabilmek için diş kusurlarından kurtulmanız gerekir. Bunun için restoratif diş tedavisi için diş hekiminize başvurabilirsiniz.

Diş eti sorunları olan, dişlerinde kalıcı leke şikayetleri bulunan, dişlerinde yaralanmalar olan herkes bu tedavilerden yararlanabilir.  Tedavi sürecinde kullanılan malzemelerin tamamı insan sağlığı ve vücuduyla uyumludur.  Çeşitli durumlara bağlı olarak dişinizin sert yüzeylerinde yaşadığınız kayıplar kolayca ortadan kaldırılabilir.  Onkoloji hastalarında dahi restoratif diş tedavisi etkili sonuçlar ortaya çıkarabilir.

Paylaş: